TİCARET BORSASIMIZ SALON SATIŞINA BAŞLADI

• 09.07.2014

Zile Ticaret Borsamızda seans salonumuz açıldı. Zile Ticaret Borsasında ilk seans 07/07/2014 Pazartesi günü sabah saat 07:00 de yapıldı.Yapılan  ilk seansla birlikte Borsamızda 2014 yılı hububat  alımları da başladı. Seansların başlaması ile ürün fiyatlarında belirgin bir  artış gözlendi.

Borsada oluşan fiyatlar üreticiler arasında  memnuniyet uyandırdı. Bugday pazarında bugüne kadar kilogramı 75-85 kuruş civarında seyreden buğday fiyatları  seanslarda  yapılan açık artırmalarla 0,93 kuruşa; 1,30 TL ye satılan Fiğ ise 1,55 TL ye kadar  çıktı. Öğleden sonraki ilk seansa Zile Belediye Başkanı Sayın Lütfi Vidinel katıldı. Başkan Vidinel; ZİLE TİCARET BORSASI; DEĞİŞEN VE GELİŞEN ZİLE İÇİN BÜYÜK BİR HİZMETE İMZA ATARAK, AÇIK ARTIRMAYLA TAHIL ALIŞVERİŞİNİN YAPILDIĞI " SEANS SALONUNU FAALİYETE GEÇİRDİ".ARTIK TURHAL, AMASYA, ÇEKEREK, KADIŞEHRİ ÇİFTÇİLERİ ÜRÜNLERİNİ, DAHA KARLI SATILMASI İÇİN ZİLE TİCARET BORSASINA GETİRİYOR" şeklinde konuştu.

Borsamızda işlemler şu şekilde gerçekleşiyor;

Buğday pazarına ürün getiren üretici getirdiği ürünü önce borsa laboratuarında analiz  ettiriyor. Buradan  aldığı belge ile  seans salonuna geçiyor.  Seansın açılmasını bekliyor. Seansın açılması ile birlikte Salonda yerini alan alıcılar üreticilerin  ürün numunelerine ve laboratuar analizlerine bakarak fiyat teklifinde bulunuyorlar. Açık artırma usulü ile yapılan ihalede ürün en yüksek teklifi veren alıcıya satılıyor. Üretici de verilen teklifi uygun bulursa satış gerçekleşmiş oluyor.

Çiftçi  ve esnafımızın  güven içinde  alış veriş yapabildiği Borsa Satış Salonumuzun, ilçemize, üreticimize, üyelerimize ve camiamıza hayırlı olmasını dileriz.

TİCARET BORSASIMIZ SALON SATIŞINA BAŞLADI